Elkjøp i Norge og Sverige er miljøsertifisert

September 30, 2021

I tråd med miljøambisjonene til Elkjøp i hele Norden er nå den norske og svenske virksomheten miljøsertifisert etter standarden ISO 14001:2015. Det er ventet at Finland og Danmark skal komme i mål innen utgangen av året.

I tråd med miljøambisjonene til Elkjøp i hele Norden er nå den norske og svenske virksomheten miljøsertifisert etter standarden ISO 14001:2015. Dette er den mest omfattende sertifiseringen som er tilgjengelig. Et møysommelig arbeid ble fullført i august, og sertifikatene er nå oversendt fra DNV. Det er ventet at Finland og Danmark skal komme i mål innen utgangen av året.

- Vi gleder oss over at sertifikatet endelig er på plass. Dette gjelder nå for samtlige butikker i Norge og Sverige, og resten av Norden kommer snart etter. En ISO-sertifisering krever kontinuerlig forbedringer, så nå vil alle våre ansatte involveres på ulike måter slik at vi forsetter å levere på disse høye kravene til miljø, sier Erik G. Sønsterud, konsernsjef i Elkjøp Nordic.

Teknologi gir mange utrolige muligheter, men ikke helt uten utfordringer. Elektronikkbransjen har et betydelig fotavtrykk, og dermed et enda større ansvar. Elkjøps ambisiøse bærekraftstrategi innebærer derfor konkrete grep på veien mot en sirkulær økonomi. Viktigst er jobben med å hjelpe kundene å få mest mulig ut av produktene de har kjøpt; gjennom å oppdatere, oppgradere og reparere, helt til varene må resirkuleres og få nytt liv.

- Vi er glade for at det offentlige stiller stadig strengere krav – også i offentlige anbud, som krav om et miljøledelsessystem som ISO-14001 er. Sertifiseringen er ett av mange tiltak i vårt bærekraftarbeid som vi tror markedet vil legge merke til, sier Erik G. Sønsterud, konsernsjef i Elkjøp Nordic.

Contacts

Camilla Skjelsbæk Gramstad

Head of Sustainability

Kristian Willanger

Senior Communications Advisor, Elkjøp Nordic

Jan Christian Thommesen

Nordic Head of PR and Communications, Elkjøp Nordic