Elkjøp Nordic ruster konsernet for et fortsatt tøft marked

July 6, 2023

I dag ble tallene til Elkjøp Nordic, for finansåret 22/23, offentliggjort sammen med resultatet for deres eiere Currys i England. – Det er fortsatt et tøft marked i Norden og varehandelen er på ingen måte friskmeldt, sier den nye konsernsjefen Fredrik Tønnesen, om det nordiske driftsresultatet som endte på 291 millioner kroner.

Elkjøps markeder i Norden har vært gjennom en krevende periode etter Corona. Fra høy lønnsomhet til en periode med høye strømpriser, renteøkninger, inflasjon og svak krone.
Tønnesen, som tok over sjefsstolen i mars, forteller at konkurransen er intensivert, noe som også har påvirket lønnsomheten negativt.

- Vi har i likhet med våre kunder og folk flest møtt en perfekt storm. Med høy inflasjon, en svak norsk krone og fulle varelagre i alle ledd i forsyningskjeden, har naturlig nok lønnsomheten vår blitt påvirket. Vi har tatt flere grep for å ruste oss for fremtiden og det har vi uten tvil tro på at bidrar til at vi holder på vår posisjon som markedsleder, sier Tønnesen som legger til at det har vært helt nødvendig å effektivisere driften.

Har tro på endring

Til tross for utfordrende tider, er selskapet opptatt av å tilby sine kunder kvalitetsprodukter til konkurransedyktige priser og opprettholde kundetilfredsheten i alle land.

Konsernsjefen er ærlig på at det blir tøft en stund til. Men at Elkjøp er solide nok til å stå i det.

- Vi venter flere rentehopp, inflasjonen er fortsatt en utfordring og vi vet at strømprisene blir høye også denne vinteren. Vi forstår godt at mange sliter med økonomien, men våre kunder skal vite at vi tilpasser oss kundenes hverdag og behov. Våre priser skal være konkurransedyktige, og vi skal være til stede i folks liv ved viktige anledninger: Ved skolestart, ved juletider, ved minstemanns bursdag, ved tenåringens flytting til egen hybel og ved skifte av årstid, sier han.

- Jeg er realistisk optimist. Etter nedgangstider kommer oppgang. Jeg er imponert over måten våre ansatte står i denne stormen – deres grep har gjort oss godt forberedt til den dagen startskuddet går for neste oppgang, avslutter Tønnesen.

Elkjøp Nordic har avvikende regnskapsår og resultatene er fra mai 2022 til april 2023.

FAKTABOKS:

  • I Norge hvor Elkjøp er markedsleder endte driftsresultatet på 55 millioner kroner.

Contacts

Kristian Willanger

Nordic Communications Manager, Elkjøp Nordic