Elkjøp vokste seg gjennom koronaåret

June 30, 2021

Elkjøp Nordic øker resultatet for femte år på rad, og leverer rekordtall for regnskapsåret 2020/2021. Samlet omsetning i Norden økte med 21 % eller 8,7 milliarder til 49,8 milliarder kroner. Driftsresultatet økte med 24 % og ender på 1 808 millioner kroner.

- Det siste året har vært svært annerledes, for kundene og våre ansatte, sier konsernsjef Erik G. Sønsterud. - Vi har sett store endringer i handlevaner og nye behov for teknologi, både til hjemmekontoret og nye digitale fritidsaktiviteter. Med høy etterspørsel, økte volumer og stor usikkerhet har året vi legger bak oss vært en intens stresstest på mennesker, systemer og rutiner. Vi er derfor svært takknemlige for at kundene i enda større grad velger oss, og vi er stolte av og takknemlige for alle ansatte som har vist pågangsmot, stor fleksibilitet og stått støtt i et år med konstant endring og usikkerhet.

Nordens største
Elkjøp Nordic er nå en av Nordens største innen varehandelen generelt, og klart størst innen netthandel og elektronikk. Med sine nordiske kjeder Gigantti (FI), Elgiganten (SE/DK) og Elkjøp i Norge er konsernet klar markedsleder i alle land og har fortsatt og ta markedsandeler. Konsernets markedsandel i Norden har i finansåret vokst fra 26,0 til 26,8%. Veksten er høy i alle markeder, men høyest i Sverige. Det skjer til tross for Amazons etablering i Sverige i fjor høst.

- Det er ikke til å legge skjul på at vi er stolte av at vi befester posisjonen som markedsleder med sammenhengende vekst over flere år, i et marked og en situasjon som har vært svært krevende, sier Sønsterud.

Overskuddsdeling og innovasjon
Som absolutt alle andre fikk også Elkjøp merke korona. Selv om hjemmekontor og stengte fritidsaktiviteter førte til økt etterspørsel etter våre produkter, var det samtidig en ubehagelig situasjon for de ansatte. 60 butikker i Norge og 38 i Danmark måtte stenge i kortere eller lengre perioder. Som følge av nedstengningen har hele 1 200 ansatte opplevd å bli permittert i løpet av pandemien. Hele organisasjonen har likevel jobbet på spreng og strukket seg langt for å holde folk i arbeid, gjennom å utvikle nye handlemåter og løpende iverksette nye sikkerhetstiltak for å trygge kunder og ansatte.

- Det er veldig godt å se at alle våre 420 butikker er åpne igjen, og at alle 11 000 ansatte er tilbake på jobb. Som en takk for den enorme innsatsen som er lagt ned er det gledelig å kunne dele overskuddet med våre ansatte. Mer enn 300 millioner kroner har blitt delt ut i bonus til ansatte i hele Norden dette året. Korona har økt innovasjonstakten i Elkjøp betraktelig og for å fortsatt være førstevalget til kundene investerer vi ytterligere 600 millioner kroner i innovasjon, systemutvikling og i våre butikker. I tillegg bruker vi mer enn 100 millioner kroner på opplæring av de ansatte, sier Sønsterud.

Vekst i alle kategorier
Samfunnsnyttige produkter og mer tid og penger blant folk flest har gitt Elkjøp medvind gjennom koronakrisen, som opplever en vekst innen alle produktkategorier. Størst utvikling viser naturlig nok utstyr til hjemmekontor og digitale fritidsaktiviteter som gaming.

- Gaming har vært populært lenge, men under korona har interessen og salget tatt helt av. Det beviser at fordommene om at det bare er tenåringsgutter som gamer er feil. Det har vi visst lenge og det er gøy å se at denne verdenen åpner seg for alle, unge som gamle, og at folk opplever det som en positiv og inkluderende aktivitet, sier Sønsterud.

Satser på bærekraft og bedriftsmarkedet
Elkjøp utvikler stadig nye tjenester for å tilpasse seg- og ligge i forkant av forbrukernes forventninger. I dette ligger også et stadig sterkere fokus på bærekraft hvor solide produkter som varer og kan repareres vil bli fremtredende, sammen med et fokus på økt gjenbruk. Når Elkjøp ser inn i glasskula er det i tillegg til bærekraft og tjenester et spesielt kundesegment og marked som utmerker seg.

- Vi ser et stort potensial blant bedrifter, ikke minst innen SMB-markedet, og vil ta tydelig grep for å sikre at de får den hjelpen og prioriteten de fortjener. Det er svært viktig for oss at også bedrifter merker at vi både er fysisk i nærheten, alltid tilgjengelige på nett og kan levere alt av digitalt utstyr for en god arbeidshverdag, sier Sønsterud.

Elkjøp Nordic FY2020/21

MNOK

FY2021

FY1920

vs. FY1920

Omsetning*

49 773

41 792

21 %*

EBIT inkl. IFRS16**

1 808

1 459

24 %**

EBIT %

3,6 %

3,5 %

* FY1920 hadde 53 uker, pga Dixons Carphone’s rapporteringskalender. Omsetning på 52 uker i FY19/20 var 41,1 milliarder NOK

** EBIT er inkl. IFRS16. Eksklusiv EBIT IFRS16 er på 1 672 MNOK.

MNOK

Elkjøp

Norge

Elgiganten Sverige

Elgiganten Danmark

Gigantti Finland

FY2021

15 085

16 345

10 137

7 279

vs. FY1920* (**)

17 %

27 % (18 %)

17 % (13 %)

  • (12 %)

* Sammenlignbar vekst, da FY1920 hadde 53 uker, pga Dixons Carphone’s rapporteringskalender.

** Sammenlignbar vekst i lokal valuta.

Contacts

Camilla Skjelsbæk Gramstad

Head of Sustainability

Kristian Willanger

Senior Communications Advisor, Elkjøp Nordic

Jan Christian Thommesen

Nordic Head of PR and Communications, Elkjøp Nordic